Transcriptors Hydraulic Reference By J.A. Michell

Min er lavet på licens af J.A. Michell mellem 1973 og 1977. Før den tid havde den 3 fødder og J.A. Michell var ikke nævnt på typeskiltet, men den var startskuddet til, at J.A. Michell blev en af de førende inden for pladespillere.

Mere omkring Transcriptors kan ses her https://www.transcriptorsengineering.com/ her skal det bemærkes, at det er David Gammon’s stedsøn, der har firmaet i dag, og han hedder ikke Michael Gammon men Michael Chinnery (Ref. Ben Gammon biologisk søn af David Gammon). Michael har ikke været helt heldig med Transcriptors engineering, men det virker som om, det går den rigtige vej, og der er ikke tvivl om, at de produkter, der bliver lavet af Transcriptors engineering, er i overensstemmelse med David Gammon’s specifikationer.

blah

Den eneste modifikation på værket er, at armbasen er skiftet ud med en af POM (plastik), da den originale ikke passede med min Mayware arm, og jeg ikke ville ”ødelægge” den originale armbase, som desuden er lavet af en tynd acrylplade belagt med et endnu tyndere stykke aluminium.

Den arm, jeg har på min Transcriptors, er Mayware Fomula 4 Jeg kan desværre ikke finde så meget dokumentation omkring firmaet. Men det er en unipivort hvor selve armlejet hviler på en enkelt rubin, og hele herligheden er nedsænket i et siliconeolie bad. Se mere her https://www.vinylengine.com/library/mayware/formula-iv.shtml  

Pick uppen, jeg bruger i setuppet, er en Ortofon OM40, da denne Pick up egner sig rigtigt godt til Mayware armen. Se spec. her https://www.ortofon.com/om-series-p-550

Setuppet har en Tracking (lateral) på over 90um peak før forvrængning, dog skal det dertil siges, at det er med maks. vægt på P.U.’en (1,7 gram)

Tonearm og P.U. har en resonans på ca. 9 Hz hvilket er lige i underkanten af det anbefalede, dette kan muligvis rettes op på tonearmen.

Efter min mening, som jo er baseret på min oplevelse og passion for produkterne, er lyden meget ”rolig”, nuanceret og velafbalanceret.